Debaterande Blogginlägg

Ge oss en stängd hockey liga i Sverige!

I Sverige är den översta divisionen Eliteserien, är en öppen liga, vilket innebär att lag som spelar i lägre divisioner kan kvalificera för att komma upp i den bästa ligan och de lag som slutar sista blir tvugna att flytta ner till en lägre division.
Men i Nordamerika är deras högsta liga, NHL, är en stängd liga, med en "entry-draft". Vilket innebär, inga lag i lägre divisioner kan kvalificera för att komma upp och spela i denna liga, vilket gör ligan bättre och bättre hela tiden och skapar, de använder en "entry-draft", som betyder att de bjuder in unga talanger att spela några matcher, och de låter lagen plocka spelare, i den ordning de slutade i ligan och börjar med den som kom sist. De gör så för att få den ligan jämnare hela tiden, och inte skapar klyftor eftersom det kan hända i en öppen liga där om du vinner en gång, du får mer pengar att lägga på bättre spelare och du kan dra bort från lagen i botten som försöker kvalificera upp, men verkligen inte någonsin kommer att få en chans att stanna i den övre ligan under så lång tid eftersom de får mindre pengar att spendera. Några nackdelar är att om du gör en sluten liga du kanske inte få så mycket entusiaism från fans vilka lag som inte är i den övre ligan och eftersom idrotten är en stor marknad, där mycket av pengarna används och som gjorts på marknaden för lag i lägre ligor och divisioner kanske inte få så många sponsorer och pengar för att växa, eftersom alla kommer att vilja använda dem på den stora ligan. Detta kan leda till
att "lilla stads hockeyn" kan dö ut. Men det gör också den övre ligan så mycket bättre och med Entry Draft, skapar det en bättre liga för unga talanger att växa som spelare och vänja sig inför svårare motstånd eftersom ligan skulle vara mycket jämnare, och inga stora klyftor mellan lagen skulle existera vilket gör ligan mycket mer intressant att följa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0